Recordaantal auto's verkocht door Toyota in november

Toyota, 's werelds grootste autofabrikant, heeft in november een recordaantal auto's verkocht. De aanhoudende vraag naar Toyota-voertuigen in Noord-Amerika en Europa resulteerde in de wereldwijde verkoop van meer dan 986.000 auto's, inclusief voertuigen van dochterondernemingen Hino Motors en Daihatsu. Dit vertegenwoordigt een stijging van 12 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.
Toyota auto
166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
Wereldwijd werden er vorige maand meer dan een miljoen auto's geproduceerd. Het is een voortzetting van een succesvol jaar voor de Japanse autofabrikant, waarin vooral de verkoop en productie van hybride en elektrische auto's toenamen. Hierdoor boekt Toyota gestaag terreinwinst ten opzichte van concurrenten zoals het Amerikaanse Tesla en het Chinese BYD.

De positieve trend werd echter kort onderbroken door problemen bij dochteronderneming Daihatsu. Vorige week kwam aan het licht dat Daihatsu onderzoeksgegevens over botsveiligheid had gemanipuleerd, met een begin dat teruggaat tot 1989. Als reactie daarop levert Daihatsu tot januari geen auto's en onderdelen meer. Het bedrijf heeft aangekondigd alle getroffen afnemers te compenseren, hoewel het exacte financiële plaatje nog niet duidelijk is. Ondanks deze tegenvaller blijft Toyota succesvol en lijkt het zijn positie op de markt verder te versterken.

Bron: ANP
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.