Hybrides niet perse schoner dan bezineauto's

Green NCAP heeft opnieuw zeven auto modellen beoordeeld op duurzaamheid, waarbij drie elektrische voertuigen (EV's), drie hybrides en één benzineauto werden getest.
 elektrische auto lader insteken
166,-per maand Gratis voorstel We sturen je binnen 3 uur een voorstel
De resultaten varieerden, met positieve beoordelingen voor de elektrische Tesla Model S en de Chinese MG 5. Green NCAP, een Europees keuringsinstituut voor duurzaamheid met betrokkenheid van onder andere TNO, hanteert een beoordelingssysteem voor duurzaamheid, vergelijkbaar met Euro NCAP voor veiligheid.

De Tesla Model S met Dual Motor behaalde de hoogste waardering van vijf sterren, waarbij de nadruk lag op comfort, vermogen, slim warmtebeheer en hoge efficiëntie. Dit resulteerde in een indrukwekkende actieradius van 630 kilometer en een gemiddelde score van 97 procent op diverse testonderdelen. Andere EV's behaalden ook vijf sterren, zij het met iets minder gemak. De MG 5 scoorde 95 procent, met de uitdaging van hoger energieverbruik bij -7 graden Celsius. De Renault Kangoo E-tech behaalde net vijf sterren met een score van 90 procent, voornamelijk vanwege inefficiënt opladen.

Hybride auto's, zoals de Mazda CX-60, Mitsubishi ASX en Alfa Romeo Tonale, scoorden aanzienlijk lager met 2,5 sterren, terwijl de enige benzineauto, de BMW X1 sDrive 18i, relatief goed presteerde met 2,5 sterren dankzij een voorbeeldige uitlaatgasbehandeling. Opmerkelijk presteerden dieselauto's goed in de testresultaten, waarbij de Mercedes C220D eerder al drie sterren behaalde.

Bron: Automotive online
Gratis voorstel
© 2024 De Autofinancier, onderdeel van Blokweg Financieel Adviseurs
Gerealiseerd door WebSentiment
Even geduld a.u.b.